Prije otvorenja dobar trening

Prije otvorenja dobar trening

Info

 Pandemiji i otežanim uvjetima rada usprkos, brodski ugostitelji ne odustaju od proširenja gastro ponude u našem gradu. Nakon dugogodišnje stagnacije i tradicionalne ponude hladnih plata i ćevapa, Brođani će dobiti mjesto za one nešto istančanijeg nepca. Uz novi fine dining restoran "My way" u planu je i ekskluzivna pub vinarija sa pomno osmišljenom vinskom kartom, kao i vrhunska slastičarna, što će, bez sumnje, naši sugrađani i njihovi gosti znati cijeniti. U tu svrhu jučer je održana i edukacija za buduće djelatnike koju je vodio renomirani chef Giuseppe Pette.

Nakon završetka ugostiteljske škole u Beču i višegodišnjeg iskustva na poziciji executive chefa u međunarodnom hotelskom lancu hotela Radisson Blu, chef Pette odlučio se prije sedam godina vratiti u Hrvatsku. Široj javnosti poznat kao sudionik talijanske inačice showa “Masterchef”, Pette je sudjelovao i kao mentor u popularnoj domaćoj televizijskoj emisiji “ 3,2,1- kuhaj". Od projektiranja do uređivanja kuhinja pa sve do stvaranja menija- vrhunska gastronomija njegovo je područje. Od chefa Pettea saznali smo i nešto o meniju budućeg restorana.

- Brođanima planiramo ponuditi nešto novo, a u pitanju je odležavanje mesa. Proces je to dozrijevanja mesa u posebnim vitrinama koje stoje u sali, dakle gosti mogu vidjeti i izabrati komad mesa kojeg sami žele. Odležavanje mesa traje do čak 120 dana uz strogo kontrolirane uvjete čime dolazi do “razbijanja” vezivnog tkiva, a na taj način meso postaje puno mekše i ukusnije. Planiramo ponuditi preko nekoliko vrsta burgera te odreske tipa T-bone steak, ribeye i tomahawk. Posebno me veseli što imam priliku surađivati sa Slavoncima jer slavonsku kuhinju volim. Obožavatelj sam mesa, a ova regija zaista ima vrhunske proizvode; stoga smatram kako kvalitetu slavonskog mesa odležavanjem možemo samo dodatno oplemeniti.

Više detalja o ponudi budućeg restorana saznali smo od glavnog kuhara Krešimira Kristića, koji je kroz svoj radni staž imao priliku kuhati za hrvatske, ali i svjetske zvijezde- od političara, pjevača i nogometaša pa sve do holivudskih glumaca kao što su, primjerice, Salma Hayek i Samuel L. Jackson.